"Travak" is bargoens (de geheimtaal van dieven en landlopers) voor hard werken. Deze symbolische naam hebben wij aangenomen om onszelf eraan te herinneren dat wij hard moeten werken om een goed stuk traditionele muziek op de planken te kunnen zetten. Juist daarom staat in onze naam Travak het "Tra" voor traditioneel en "vak" voor vakwerk.
Traditionele dans- en luistermuziek is vakwerk en dat is dan ook de beste omschrijving voor de muziek die wij maken. Door de grote afwisseling van instrumenten en de muzikale invloeden uit ScandinaviŽ, BelgiŽ en vooral Frankrijk blijft de muziek van Travak boeien! De inmiddels bekende en gewaardeerde cadans en gedrevenheid in onze uitvoeringen zijn uitgegroeid tot wat wij vandaag zijn: Travak!

Oorspronkelijk waren wij onderdeel van het muziekgezelschap 't Gelag, waarmee wij op Breughel- en Bourgondische feesten 'scoone musieck' speelden in kastelen, forten en andere middeleeuwse gelegenheden. Nu, na 15 jaar, hebben wij als duo Travak ons eigen geluid ontwikkeld en is het tijd om de muziek te laten horen waar wij het meest van houden: traditionele folkmuziek.

Dat een avond met folkmuziek een specifieke opbouw nodig heeft die wij kunnen bieden, staat buiten kijf. Als Travak aanwezig is, kunt u er van uitgaan dat u een geweldige avond staat te wachten!

 

Wil van Gorkum  - Gitaar, trekzak, zang

Nikolaj Marks - Draailier, nyckelharpa, doedelzak & webmaster