Wil van Gorkum - Gitaar, diatonische trekharmonica, zang

Wil, in het dagelijkse leven theoloog en leraar Levensbeschouwing en CKV, wil zich in de band wel eens de mindere voelen omdat hij het met z'n gitaartje tegen Nikolaj's geweld van al die bijzondere instrumenten moet opnemen ... maar tussen ons gezegd en gezwegen, wat is Nikolaj zonder Wil!?!?  Niet veel! Ik zal het hem zelf nooooooit zeggen, maar hij is de drijvende kracht die met een ongekende muzikaliteit Travak z'n typerende sound en gezicht geeft.

 

 
 
 
 
Foto's: Ronald Rietman

 

Wil,de foto verraadt het al, is een ware levensgenieter. Alhoewel boze tongen ook wel eens beweren dat hij een druk konijn is. Hij vliegt van het een naar het ander, maar de rode draad in zijn leven is en blijft zijn muziek. Die passie weet hij tijdens onze optredens goed over te brengen.

Ook achter de schermen speelt hij een grote rol in de vormgeving van onze muziek. Hij schuimt het hele internet af en bezoekt festivals en stages om net dat ene muziekstukje te vinden dat zo goed bij ons past. Omdat wij tegenwoordig steeds vaker voor folkdansers spelen is hij zelfs op dansles gegaan!

Wil en ik delen al zo'n 15 jaar leef en leed met elkaar. Ook al hebben we wel eens onenigheid kan ik mij geen beter speelmaatje voorstellen!!!